ALİ SARUHAN ANAOKULU
Portakallık Mahallesi Şehit Bülent Besler Sok.No20 MERKEZ

VİZYON

0ğitimin, çocuklarımıza mutlu ve başarılı bireyler olma isteği ve yeteneğini kazandırmak olduğuna inanıyoruz. • Biz her çocuğun içinde, onun özgür, çok yönlü ve bir birey olarak yetişmesini sağlayacak değerler olduğuna, • Tüm okulöncesi alanında çalışanlarla karşılıklı etkileşim içinde, şeffaf, geri bildirimlere dayalı istekler doğrultusunda gelişmeye açık olması gerektğine, • Toplumların mutluluğunu sağlamanın, cehaleti ortadan kaldırmanın ve demokratik bir toplum yaratma yolunun ancak toplumların iyi yetiştirilmiş bireylerince sağlanabileceğine; bu nedenle de insan için gösterilecek en önemli çabanın eğitim olduğuna inanıyoruz.

MİSYON

0Ali Saruhan Anaokulu, okulöncesi eğitimde yeni gelişmeleri takip ederken, sadece çocuklarımıza değil yetişkinlere de günümüz toplumsal ve eğitim koşullarına uygun bilgi vererek, her açıdan ülkemizin en iyi ve diğer benzer kurumlara liderlik edebilecek okullarından biri olmayı hedef edinmiştir. Ali Saruhan Anaokulu’nda, öğrenciler, bilgiyi ezbere dayalı olarak değil, araştırarak, sorgulayarak, yaparak ve yaşayarak edinirler. Çocuklar, özdisiplini ve benlik saygısı gelişmiş, toplumda birey olarak yer aldığının farkında olan, paylaşımcı, kendini ifade edebilen, sorumluluk sahibi, kendi haklarını korurken başkalarının haklarına saygı gösteren, gelenek ve göreneklerimize karşı duyarlı, doğayı koruyan ve Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı bireyler olmak üzere eğitim alırlar.

BAŞARILAR

Okulun Kısa Tanıtımı Okulumuz okul öncesi eğitim kapsamında 2011-2012 Eğitim Öğretim yılında bağımsız anaokulu olarak eğitim öğretime açılmıştır.63 öğrenciyle eğitime açılan okulumuzda şu an 148 öğrenci bulunmaktadır. Okulumuz 4- 5 yaş çocuklarına eğitim vermektedir. Öğretim şekli ikili eğitimdir. Sabahçı,öğleci grupların yanı sıra okulumuzda çocuk kulübü sınıfları da bulunmaktadır. vardır.Çocuk kulübümüzde branş öğretmenleri tarafından verilen satranç,jimnastik,orff-ritim derslerinin yanı sıra geleneksel -hareketli çocuk oyunları,drama,akıl ve zeka oyunları dersleri öğretmenlerimiz tarafından verilmektedir. Okulumuzda 6 Okul Öncesi Öğretmeni,2 kulüp öğretmeni ve 1 destek eğitim öğretmeni bulunmaktadır.Yönetim kadrosu müdür ve müdür yardımcısından oluşmaktadır.1 Danışma görevli,1 güvenlik görevlisi 1 aşçı 1 aşçı yardımcısı ve 4 temizlik personeli görev yapmaktadır.Okulumuzun tüm sınıflarında; Bilgisayar, internet bağlantısı,projeksiyon cihazı ve perdesi bulunmaktadır. Ayrıca okulumuz güvenlik kameralarıyla 24 saat kayıt altındadır. Okulumuz 2016 yılında Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından “Temiz Okul, Sağlıklı Okul Projesi” kapsamında “Beyaz Bayrak” almış olup 2019 yılında yapılan denetimler sonrasında yenilenmiştir.Ayıca Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ‘Beslenme Dostu Okul’ olarak seçilen okulumuzda Sabri Ülker Vakfı’nın Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle sürdürdüğü ‘Yemekte Denge Eğitimi Projesi ‘yürütülmektedir.Ayrıca okul bünyesinde veli-okul iletişimini arttırmayı amaçlayan, çocuklarda farkındalık kazandıracak projeler etkin olarak yürütülmektedir.Okulumuz nitelikli eğitim kadrosu ile yarının büyükleri olacak çocuklarımıza en iyi eğitimi sunarak özgüveni gelişmiş,milli ,manevi değerlerine sahip çıkan ve lider olmaya aday bireyler yetiştirmeyi amaç edinmiş olup eğitim programlarını bu şeklide düzenleyerek çalışmalarına devam etmektedir.

İkili

Sabah 07:30-12:30 Öğle 12:30-17:30